Miód spadziowy

  • Charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną i bakteriobójczą
  • Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie i wykrztuśnie
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Jest zalecany w chorobach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego (przy zaburzeniach trawienia), serca, układu krążenia i układu nerwowego

Miód gryczany

  • Ze względu na dużą zawartość rutyny jest zalecany przy miażdżycy, chorobie wieńcowej i nadciśnieniu tętniczym
  • Sprzyja odbudowie komórek kostnych, dlatego warto go spożywać podczas leczenia złamań
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Przyspiesza gojenie się ran
  • Działa korzystnie przy zapaleniu nerek i opłucnej
  • Pomaga w sytuacji osłabienia pamięci, wzroku i słuchu
  • Wspomaga leczenie jaskry

Miód lipowy

  • Charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną
  • Działa antyseptycznie, przeciwkurczowo, napotnie, przeciwgorączkowo, wykrztuśnie, lekko nasennie i uspokajająco
  • Pomaga w leczeniu grypy, przeziębienia, kaszlu, anginy, zapalenia zatok obocznych nosa
  • Jest polecany w chorobach dróg moczowych
  • Może złagodzić objawy nerwicy

Miód wielokwiatowy

  • Wspomaga serce
  • Jest pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego
  • Zalecany w alergiach
  • Pomaga leczyć górne drogi oddechowe

Jakie? Oto one:

16 stycznia 2022

MIÓD VS CUKIER

RÓŻNE RODZAJE, RÓŻNE WŁAŚCIWOŚCI

  1. pl
  2. en

Aleksander Rychlik

+48 608 619 695

aleksanderrychlik@gmail.com

Polityka prywatności

Wykonanie: Adam Rychlik - Wytwórnia
Projektów Wartościowych ,    adamrychlik7@gmail.com